naslovna

Besplatan prevoz

Vlada Republike Srpske i Auto moto savez RS za sve građane koji svoja vozila registruju u Republici Srpskoj, od 01. 01. 2008. godine, uveli su NOVO PRAVO koje nemaju ni jedni drugi vozači u okruženju.

Naime Odlukom o visini posebne naknade koja se plaća prilikom registracije putničkih i teretnih motornih vozila (Službeni glasnik RS br. 74/07 i 91/11) određeno je da vlasnici drumskih motornih vozila i priključnih vozila, izuzev vozila iz člana 58., stav 2. Zakona o javnim putevima ( Sl. glasnik RS br. 3/04 ) prilikom registracije vozila, u jednokratnom iznosu, unaprijed za godinu dana računajući od dana registracije vozila, a od 01.01.2008.god. plaćaju posebnu naknadu i to:

  • za motocikle u iznosu od 3,oo KM,
  • za traktore u iznosu od 5,oo KM,
  • za putnička motorna vozila u iznosu od 8,oo KM,
  • za autobuse, teretna motorna vozila i druga motorna vozila i priključna vozila u iznosu od 15,oo KM.

Zakonom o ovlašćenjima AMS RS (Službeni glasnik RS br. 01/09) regulisano je da uplatom navedenog iznosa posebne naknade vlasnici motornih i priključnih vozila stiču pravo na jednu besplatnu uslugu prevoza vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, te prevoz vlasnika vozila i ostalih putnika do željene destinacije, na teritoriji Bosne i Hercegovine, jednom godišnje. Prava besplatnog prevoza vozila i putnika u vozilu oštećenom u saobraćajnoj ne mogu se ostvariti samo putem Informativno dispečerskog centra Auto moto saveza Republike Srpske pozivom na broj 1285 i uz za tu namjenu priložen Kupon AMS RS.

Napominjemo da će vlasnici vozila, KUPON AMS RS na osnovu kojeg će moći ostvariti pravo besplatnog prevoza, dobiti prilikom registracije svog vozila i uplate osiguranja ili kod vozača "šlep" vozila AMS RS u trenutku potrebe za prevozom.

Besplatan prevoz - kupon

Besplatan prevoz - izjava

Nadamo se da Vam nećemo biti potrebni, ali ako Vam se saobraćajna nezgoda ipak dogodi, mi smo tu i pozivom na broj 1285 dobićete pomoć koja Vam je u tom trenutku najpotrebnija!

Da li kao vozač automobila koristite sigurnosni pojas:


Rezultati

Kontakti

INFO BROJ - CALL CENTER 24/7 - tel: 1285
 
Auto-moto savez Republike Srpske,
Knjaza Miloša 29b, 78000 Banja Luka, BiH
Centrala: 051/341-280,
Dispečerski centar: 051/341-285,
Faks: 051/319-163

Generalni sekretar AMS RS: Ranko Babić

Vi ste ovdje: Članstvo Besplatan prevoz

Auto-moto savez Republike Srpske, Vaš jedini prijatelj na putu. Za sve informacije pozovite: phone 1285