naslovna

Domaće novosti

Od 15. novembra obavezna zimska oprema na motornim vozilima u Republici Srpskoj i BiH

Provjera vozila pred zimuBANJALUKA - Vozači u Republici Srpskoj i BiH od 15. novembra 2015. do 15. aprila 2016. godine obavezni su da, bez obzira na vremenske uslove, posjeduju odgovarajuću zimsku opremu na motornim vozilima kojima upravljaju i moraju je koristiti u uslovima kada je snijeg na putu ili kad pada kiša koja se ledi na kolovoz.

Pod zimskom opremom za putnička motorna i ostala motorna vozila, čija najveća dozvoljena masa nije veća od 3,5 tona i nemaju više od osam sjedišta, smatraju se zimski pneumatici na sva četiri točka, koji su na svom boku obilježeni oznakama MS, M+S ili M&S i znakom snježne pahuljice na stilizovanom obrisu planine sa tri vrha, a čija dubina gazećeg sloja po dubini iznosi najmanje četiri milimetra ili gume sa ljetnim profilom čija dubina gazećeg sloja iznosi minimalno četiri milimetra i u priboru odgovaraći lanci koji se postavljaju na pogonske točkove u slučaju zimskih uslova.

Više...

AMS RS na regionalnom Sajmu u Čelincu, Policijskoj stanici poklonjen digitalni fotoaparat

Policiji uručen foto aparatČELINAC - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) učestvovao je na ovogodišnjem četvrtom po redu Regionalnom sajmu privrede, poljoprivrede i turizma 2015 održanom od 16. do 18. septembra 2015. godine, gdje su se posjetioci mogli upoznati sa aktivnostima koje AMS RS sprovodi tokom godine, kao i da postanu članovi ove auto-moto institucije.

Tokom otvaranja Sajma, sekretar Auto-moto društva "Čalinac" Dušan Savičić uručio je komandiru Policijske stanice Čelinac Draganu Railiću digitalni fotoaparat za potrebe saobraćajne policije.

Više...

Vozači, probajte brzu vožnju na autodromu u Zalužanima i osvojite vrijednu nagradu

Preventivna akcija u ZalužanimaBANJALUKA - U okviru promotivne automobilističke manifestacije na autodromu u Zalužanima, u nedjelju (12. jul 2015. godine), sprovešće se i preventivna aktivnost pod nazivom "Smanji brzinu, krivicu ne možeš" na kojoj će se učesnicima manifestacije, ali i drugim učesnicima u saobraćaju skrenuti pažnja na važnost i značaj poštivanja ograničenja brzine, kao i rizicima nastanka saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica usljed nepoštivanja ograničenja brzine kretanja.

Cilj sprovođenja kampanje "Smanji brzinu, krivicu ne možeš" jeste povećanje bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, smanjenjem broja vozača koji nepoštuju ograničenja brzine kretanja vozila na putevima Republike Srpske. Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača o važnosti i značaju poštivanja ograničenja brzine.

Više...

Da li kao vozač automobila koristite sigurnosni pojas:


Rezultati

Kontakti

CALL CENTAR 24/7 - tel: 1285
 
Auto-moto savez Republike Srpske,
Knjaza Miloša 29b, 78000 Banja Luka, Republika Srpska
Centrala: 051/301-464
Faks: 051/319-163

Generalni sekretar AMS RS: Ranko Babić

Vi ste ovdje: Novosti Domaće novosti

Auto-moto savez Republike Srpske, Vaš jedini prijatelj na putu. Za sve informacije pozovite: phone 1285