naslovna

Magazin AMS RS

Lamborgini: Zbogom ručnom mjenjaču

Lamborgini: Zbogom ručnom mjenjačuItalijanski proizvođač supersportskih automobila Lamborgini potvrdio je da je vremešni model galjardo njihov poslednji serijski automobil sa ručnim mjenjačem.

Zamjena za galjardo stiže 2012. godine i, kako se priča, zvaće se kabrera i biće dostupna samo sa automatskim mjenjačem. Lamborginijev direktor za istraživanje i razvoj Mauricio Regiani izjavio je da za ručnu transmisiju nema mjesta u budućnosti ovog italijanskog proizvođača. On je dodao i da je 2010. godine samo jedan ili dva odsto od 1.200 proizvedenih Lambo vozila bilo opremljeno ručnim mjenjačem.

Više...

Dačijin monovolumen stiže 2012. godine

Dačijin monovolumen stiže 2012. godineRumunski odgovor na modele poput Renoa senik i Sitroen C4 pikaso stiže sljedeće godine i nosiće naziv popster.

Automobil kodnog imena "J92" u prototipnoj verziji već je nekoliko puta primjećen na rumunskim saobraćajnicama. Ono što se dalo nazrijeti ispod kamuflaže jeste tradicionalna MPV silueta sa visoko postavljenim zadnjim svjetlima i kliznim zadnjim vratima. S obzirom da je Dačiju "posvojio" Reno, nema sumnje da će biti riječ o prostranom i iznimno funkcionalnom MPV-u sa provjerenom francuskom mehanikom i motorizacijom, kao i "by Renault" značkom.

Više...

Motor od četiri cilindra za BMW 528i

Motor od četiri cilindra za BMW 528iČetiri cilindra u kombinaciji sa turbo punjačem polako, ali sigurno preuzimaju prevlast kod velikih i luksuznih limuzina. Posljednja takva u nizu je BMW oznake 528i.

Do sada je ta oznaka značila 3.0i šestocilindarski motor, a od sada će se iza nje kriti dvolitarski četvorocilindrični turbo agregat. Snaga je ostala identična, 245 KS, ali je obrtni momenat povećan na 352 Nm. Maksimalna snaga postiže se pri 5.000 obrtaja u minuti ili 1.500 obrtaja manje nego što je to bio slučaj kod trolitarske jedinice. Osim što je po konstrukciji lakši, novi motor ima i aluminijumske komponente koje su zaslužne za dodatno smanjenje mase agregata.

Više...

Da li kao vozač automobila koristite sigurnosni pojas:


Rezultati

Kontakti

INFO BROJ - CALL CENTER 24/7 - tel: 1285
 
Auto-moto savez Republike Srpske,
Knjaza Miloša 29b, 78000 Banja Luka, BiH
Centrala: 051/341-280,
Dispečerski centar: 051/341-285,
Faks: 051/319-163

Generalni sekretar AMS RS: Ranko Babić

Vi ste ovdje: Preventiva u saobraćaju Magazin AMS RS

Auto-moto savez Republike Srpske, Vaš jedini prijatelj na putu. Za sve informacije pozovite: phone 1285