naslovna

Anja Erceg i Goran Simić najbolji na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2011"

Pobjedničko postoljeTESLIĆ – Anja Erceg, član ekipe "Banjaluka 2" Osnovne škole "Borislav Stanković" iz Banjaluke i Goran Simić, član ekipe "Teslić 1" Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Đulića kod Teslića pobjednici su republičkog saobraćajno – obrazovnog takmičenja "Djeca u saobraćaju 2011" održanog 19. i 20 maja 2011. godine u Banji Vrućici kod Teslića, dok je prvo mjesto u ekipnom takmičenju pripalo ekipi Osnovne škole "Sveti Sava" iz Crnjelova kod Bijeljine, koju su činili Jelena Gajić, Slavica Klasanović, Boško Rakić i Stevica Rakić.

Pored prvoplasirane Anje Erceg, drugo mjesto u konkurenciji djevojčica pripalo je Maji Lazarević iz ekipe "Prnjavor 1" Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Prnjavora, a treće Jeleni Gajić iz ekipe "Sigurnost 1" Osnovne škole "Sveti Sava" iz Crnjelova.

U konkurenciji dječaka na svečani podijum su se, pored Gorana Simića, popeli i drugoplasirani Vuk Popović iz ekipe "Banjaluka 2" Osnovne škole "Borislav Stanković" iz Banjaluke, te trećeplasirani Daniel Cvetković, član ekipe "TB Brod 1" Osnovne škole "Sveti Sava" iz Broda.

U ekipnom takmičenju drugo mjesto pripalo je ekipi "Teslić 1" Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Đulića kod Teslića, koju su činili Milena Damjanović, Goran Simić, Nemanja Simić i Sanja Petković. Trećeplasirana ekipa bila je "Banjaluka 2" Osnovne škole "Borislav Stanković" iz Banjaluke u čijem sastavu su bili Vuk Popović, Sara Roljić, Milivoje Vrhovvac i Anja Erceg. Za najboljeg nastavnika takmičenja izabran je Jovan Gajić, dok je drugo mjesto pripalo Branislavu Karaliću. Treće mjesto osvojio je nastavnik Božo Ćurguz.

Najbolja tri dječaka i najbolje tri djevojčice, pored bicikala i zaštitnih kaciga, dobili su i besplatno desetodnevno ljetovanje u Kumboru.

Na saobraćajno-obrazovnom takmičenju "Djeca u saobraćaju 2011" učestvovale su 34 ekipe sastavljene od četiri učenika i to dva dječaka i dvije djevojčice, koji su rođeni 1999., 2000. ili 2001. godine (bilo kojeg datuma).

Učesnici finalnog takmičenja prošli su školske i kvaifikacione ispite održane u skladu sa Pravilnikom saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola RS "Djeca u saobraćaju". Ovi ispiti obuhvatali su teoretski (provjera poznavanja saobraćajnih propisa) i praktični dio (vožnja bicikom na poligonima).

Priprema učenika za takmičenje odvijala se u saobraćajnim sekcijama osnovnih škola RS, a u saradnji sa auto-moto društvima (AMD).Plasman dječaka *** preuzmi PDFPlasman djevojčica *** preuzmi PDFPlasman ekipa *** preuzmi PDF

Da li kao vozač automobila koristite sigurnosni pojas:


Rezultati

Kontakti

INFO BROJ - CALL CENTER 24/7 - tel: 1285
 
Auto-moto savez Republike Srpske,
Knjaza Miloša 29b, 78000 Banja Luka, BiH
Centrala: 051/341-280,
Dispečerski centar: 051/341-285,
Faks: 051/319-163

Generalni sekretar AMS RS: Ranko Babić

Vi ste ovdje: Preventiva u saobraćaju Novosti Anja Erceg i Goran Simić najbolji na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2011"

Auto-moto savez Republike Srpske, Vaš jedini prijatelj na putu. Za sve informacije pozovite: phone 1285