sreda 19 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

Sanja Jokić govorila učenicima Poljoprivredne škole o traumama poslije saobraćajne nezgode

BANJALUKA - U organizaciji Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske (RS) i Auto-moto saveza (AMS) RS u petak (20. oktobar 2017.) je učenicima banjalučke Srednje poljoprivredne škole prikazan obrazovni film "Život poslije života", koji govori o stradanju njihove sugrađanke Sanje Jokić u saobraćajnoj nezgodi i posljedicama te nezgode.

Jokićeva, koja je prisustvovala projekciji u Srednjoj poljoprivrednoj školi, rekla je da je taj film lična životna priča o borbi protiv diskriminacija, predrasuda i stereotipa sa kojima su svakodnevno suočene osobe sa invaliditetom.

"Film daje i edukativne i preventivne poruke, govori kako svoj život treba da cijenimo, uživamo u svakom danu, jer već sutra može biti prekasno", naglasila je Jokićeva.

Učenici su izrazili zadovostvo što im je prikazan film i održana saobraćajno-obrazovna predavanjima jer, kako kažu, iz svega mogu izvući korisne zaključke. Mladima su prikazani i video-spotovi sa žrtavama saobraćajnih nezgoda, koje su izazvali vozači pod uticajem alkohola.

Nakon teoretskog predstavljanja uticaja alkohola na organizam čovjeka, učenici su imali mogućnost da putem upotrebe specijalnih naočara koje simuliraju uticaj alkohola na organizam, osjete na vlastitom organizmu smanjenje sposobnosti važnih za bezbjedno učešće u saobraćaju.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju