subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Sistemski povećati stepen bezbjednosti učesnika u saobraćaju u Milićima, Vlasenici i Srebrenici

MILIĆI - Povodom republičke saobraćajno-preventivne kampanje "Proslavi odgovorno", koja će trajati do 31. januara 2018. godine, u Milićima je održan radni sastanak sa rukovodstvom ove opštine i opština Vlasenica i Srebrenica, na kojem su predstavljene osnovne stvari koje bi svaka lokalna samouprava trebala da uradi da bi se svorio jedan sistemski pristup na unapređenju bezbjednosti saobraćaja.

Na sastanku u Milićima, održanom 22. decembra 2017. godine, prisustvovali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Auto-moto saveza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto društva "Milići", "Vlasenica" i "Srebrenica", te omladinski sektor ovih opština.

Tokom razgovora je predstavljen sistemski pristup povećanju bezbjednosti učesnika u saobraćaju, a koji se zasniva na analizi kapaciteta za upravljanjem bezbjednosti saobraćaja na području jedinica lokalne samouprave, pregledu usvojenih akata koji se odnose na bezbjednost saobraćaja, prijavi na Javni poziv za sufinansiranje projekata iz ove oblasti i aktivno učešće i realizacija preventivnih aktivnosti.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju