sreda 19 decembar 2018
bsenfrdeitrusrsl

U Kalinoviku, Čajniču i Foči održaće se saobraćajno-obrazovna predavanja i predstava "Mirka"

KALINOVIK, ČAJNIČE, FOČA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Agencija za bezbjednost saobraćaja RS organizuju od srijede (21.februar 2018.) do petka (23. februar 2018.) saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka" za učenike nižih razreda osnovnih škola iz Kalinovika, Čajniča i Foče, dok će srednjoškolci iz ovih opština odslušati saobraćajno-preventivna predavanja na temu bezbjednog učešća u saobraćaju.

Glumci Akademije umjetnosti RS izvešće predstavu "Mirka" u srijedu (21. februar) u 11 časova u Osnovnoj školi (OŠ) "Ljutica Bogdan" u Kalinoviku, dok će u isto vrijeme učenici iz kalinovačke Gimnazije prisustvovati saobraćajno-preventivnom predavanju u sali njihove škole. Predavanje će održati predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

U četvrtak (22. februar) u 11.30 časova biće održana predstava "Mirka" u OŠ "Jovan Dučić" u Čajniču, a saobraćajno-obrazovno predavanje u isto vrijeme u Srednjoškolskom centru "Petar Petrović Njegoš" u Čajniču.

U petak (23. februar) u 12 časova u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči održaće se predstava "Mirka", a predavanje u isto vrijeme u Srednjoškolskom centru "Foča" u Foči.

Saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka" do sada vidjelo više od 11 hiljada đaka iz cijele Republike Srpske. Poslije predstave osnovcima iz Kalinovika, Čajniča i Foče biće podijeljeni saobraćajno-obrazovni materijali - slikovnice, bojanke, pravila bezbjednog učestvovanja u saobraćaju...

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju