subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Fočanski osnovci i srednjoškolci učili kako da budu dobri i odgovorni učesnici u saobraćaju

FOČA - Oko 200 mališana Osnovne škole "Sveti Sava" iz Foče u petak (23. februar 2018.) je u punoj sali fočanskog Narodnog pozorišta učilo kroz saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka" pravila bezbjednog učestvovanja u saobraćaju.

Riječ je o interaktivnoj predstavi koja ima za cilj da učenici ranoškolskog uzrasta kroz predstavu i igru prepoznaju opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i koja ih uči da budu dobri i odgovorni pješaci i biciklisti.

Dok su mališani sa glumcima Akademije umjetnosti Republike Srpske prolazili kroz najvažnije lekcije iz saobraćaja, fočanski srednjoškolci su u petak u Srednjoškolskom centru "Foča" slušali predavanje "Mladi kao rizična grupa u saobraćaju".

Tokom predavanja, koje su organizovali Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS), Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto društvo "Foča" iz Foče, predstavljeni su rizici nastanka saobraćajnih nezgoda koje su izazvali mladi vozači pod uticajem alkohola. Poslije predavanja održana je simulacija uticaja alkohola na vid vozača uz pomoć takozvanih "pijanih naočari".

Saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka" do sada vidjelo više od 11 hiljada đaka iz cijele Republike Srpske.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju