subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Vozači, probajte u srijedu i četvrtak vožnju po snijegu na karting stazi Autodroma u Zalužanima

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društvo (AMD) "Banjaluka" organizuju u srijedu i četvrtak (28. februar i 1. mart 2018. godine) od 10 do 14 časova obuku bezbjedne vožnje i vožnju u uslovima snijega i leda na karting stazi Autodroma u Zalužanima kod Banjaluke.

Riječ je o preventivnoj aktivnosti "Vozači, probajte vožnju na snijegu", a vožnju na snijegu mogu isprobati svi zainteresovani građani koji imaju važeću vozačku dozvolu B kategorije i vlastito registrovano vozilo, bez obzira na dužinu vozačkog staža i iskustvo.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović, generalni sekretar AMS RS RS Ranko Babić i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u srijedu (28. februar) će u 11.00 časova prisustvovati obuci i testiranju vještina vozača na karting stazi u Zalužanima.

Voziće se na unaprijed pripremljenoj i obilježenoj karting stazi (u krugu zalužanske kasarne) sa zadatim elementima. Vozači će imati priliku da testiraju pokretanje vozila iz mjesta, vožnju po snijegu i ledu po klizavom putu i kroz krivine, naglo kočenje i zaustavljanje na zaleđenoj površini. Vježbe će sprovoditi stručna lica AMS RS.

Svim zainteresovanim vozačima biće predstavljene specijalne naočari, tkz. "pijane naočari", koje simuliraju uticaj alkohola na organizam i ponuđena vožnja sa tim naočarima na karting stazi.

 

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju