subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

U Gornjim Garevcima kod Prijedora zasjala žuta rotaciona svjetla na traktorima

PRIJEDOR - Auto-moto društvo "Prijedor" u srijedu (21. mart 2018.) je u okviru preventivne kampanje "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" organizovalo okupljanje traktorista sa područja prijedorske Mjesne zajednice Gornji Garevci i tom prilikom su im podijeljeni saobraćajno-obrazovni materijal i 15 žutih rotacionih svjetala.

U ovoj aktivnosti učestvovali su pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Policijske uprave Prijedor i predstavnici Gradske uprave.

Mjesna zajednica Gornji Garevci izabrana je zbog blizine magistralnog puta Prijedor - Banja Luka.

Sekretar AMD "Prijedor" Mirko Brkić i ovlašteno lice ispred Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Prijedor Gavranović Goran ukazali su vozačima traktora i drugih poljoprivrednih mašina na značaj i zakonsku obavezu posjedovanja i korištenja žutog rotacionog svjetla, obavezu registracije traktora, posjedovanja vozačke dozvole, bezbjedan prevoz lica i tereta i pridržavanja pravila saobraćaja kada se kreću po javnim putevima.

Kampanju "Osvetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom" podržali su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i lokalne zajednice.

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova kod vozača traktora kako bi na javnom putu učestvovali sa tehnički ispravnim traktorom, čistim i ispravnim svjetlosnosignalnim uređajima, koristili žuto rotaciono svjetlo, bezbjedno prevozili lica i teret na traktorskoj prilkolici, te poštivali saobraćajna pravila.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju