subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

AMS RS podržao Dane otvorenih vrata Policije Republike Srpske i obučavao najmlađe učesnike u saobraćaju

BANJALUKA - Uprava za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske u utorak (27. mart 2018.) je povodom 4. aprila - Dana Policije Republike Srpske - organizovala "Dan otvorenih vrata" za mališane banjalučkih vrtića, te učenike osnovnih škola i Srednje ekonomske škole radi njihovog upoznavanja o policijskim poslovima i zadacima, kao i opremi.

Manifestaciju "Dani otvorenih vrata" svake godine podržava i Auto-moto savez Republike Srpske sa pokretnim poligonom za obuku djece u saobraćaju radi povećanja bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Mališani banjalučkih vrtića i učenici osnovnih škola su na simulatoru saobraćaja mogli da provjere svoje vještine učestvovanja u saobraćaju.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a Srpske Mile Šikman rekao je novinarima da će mališanima i učenicima biti prikazan i dio nastavnih sredstava, učila koja se koriste, kabineti, dok će Specijalna antiteroristička jedinica izvesti vježbu korišćenja dresiranih službenih pasa.

Šikman je naveo da su ove godine na "Dan otvorenih vrata" pozvani i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci kojima će biti predstavljen Muzej policije Republike Srpske, razvoj i nastanak policije Srpske, koja je zajedno stasavala sa Srpskom.

"Smatramo da je vrlo važno to istorijsko nasljeđe da dijelimo sa drugim građanima", istakao je Šikman.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju