subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Trebinjski mališani kroz igru i zabavu učili o bezbjednom ponašanju u saobraćaju

TREBINJE - U do posljednjeg mjesta ispunjenoj pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje u srijedu, 11. april 2018. godine, je za najmlađe Trebinjce izvedena saobraćajno-obrazovna predstava "Mirka".

Predstava, koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranoškolskog uzrasta, namijenjena je djeci osnovnih škola, a njeni akteri kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Riječ je o obrazovnoj predstavi koju po tekstu tima "A" Akademije umjetnosti Republike Srpske izvode glumci Dječijeg pozorišta RS, Kristina Šikanić i Lazar Petrović, a koju su u Trebinju organizovali Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo "Hercegovina" Trebinje.

Predstavu "Mirka", koja je premijerno izvedena u Trebinju 2015. godine do sada je vidjelo preko petnest hiljada mališana širom Republike Srpske.

Po završetku predstave organizatori su djeci podijelili bojanke i slikovnice pod nazivom "Deset lekcija koje život znače".

(Izvor: Herceg televizija)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju