subota 19 januar 2019
bsenfrdeitrusrsl

Osnovcima i srednjoškolcima iz Ljubinja ukazano na opasnosti koje ih vrebaju u saobraćaju

LJUBINJE - Oko 120 đaka prvih drugih i trećih razreda Osnovne škole "Sveti Sava" iz Ljubinja u četvrtak (12. april 2018.) je u sportskoj sali ove škole kroz saobraćajno-obrazovnu predstavu "Mirka" učilo pravila bezbjednog učestvovanja u saobraćaju.

Riječ je o interaktivnoj predstavi koja ima za cilj da učenici ranoškolskog uzrasta kroz predstavu i igru prepoznaju opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i koja ih uči da budu dobri i odgovorni pješaci i biciklisti.

Dok su mališani sa glumcima Akademije umjetnosti Republike Srpske prolazili kroz najvažnije lekcije iz saobraćaja, ljubinski srednjoškolci su u četvrtak u Srednjoj školi "Svetozar Ćorović" slušali predavanje "Mladi kao rizična grupa u saobraćaju - mladi i alkohol".

Tokom predavanja, koje su organizovali Auto-moto savez Republike Srpske, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto društvo "Ljubinje" iz Ljubinja, predstavljeni su rizici nastanka saobraćajnih nezgoda koje su izazvali mladi vozači pod uticajem alkohola.

Poslije predavanja održana je simulacija uticaja alkohola na vid vozača uz pomoć takozvanih "pijanih naočari".

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju