nedelja 19 maj 2019
bsenfrdeitrusl

Kampanja "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" počela u Knežici kod Kozarske Dubice

KNEŽICA, BANJALUKA - Podjelom bojanki i slikovnica, majica, rasporeda časova i drugog saobrajno-preventivnog materijala učenicima Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici kod Kozarske Dubice u ponedjeljak (3. septembar 2018.) je ozvaničen početak republičke kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".

Prvom školskom času u Knežici prisustvovali su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, direktor republičke Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović, generalni sekretar Auto-moto saveza (AMS) Srpske Ranko Babić i predstavnici Policijske uprave Prijedor.

Oni su sa đacima poslušali saobraćajno-obrazovno predavanje "Deset lekcija koje život znače" koje je pripremila Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i podijelili im poklone.

Generalni sekretar AMS RS Ranko Babić kazao je da je najdraža aktivnost ovog saveza rad sa najmlađima, posebno sa prvačićima koji postaju samostalni učesnici u saobraćaju.

"Koristimo svaku priliku da ukažemo na značaj pravilnog ponašanja u saobraćaju i danas smo ovoj djeci donijeli poklone i edukativne materijale iz kojih će moći da nauče kako da pravilno  učestvuju u saobraćaju i zaštite svoje živote", rekao je Babić.

Posjetu đacima Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici organizovalo je Auto-moto društvo "Kozarska Dubica" u okviru preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" koju tradicionalno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Radnici Auto-moto društava i članovi školskih saobraćajnih sekcija povodom početka nove školske godine dijele obrazovne materijale u zonama osnovnih škola širom Republike Srpske i pomažu đacima bezbjedno stignu u školu.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju