nedelja 19 maj 2019
bsenfrdeitrusl

Promocija "Evropske nedjelje mobilnosti" u utorak na Trgu Krajine u Banjaluci

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto društvima (AMD) i lokalnim zajednicama i ove godine će od 16. do 22. septembra širom Srpske obilježiti međunarodnu kampanju "Evropska nedjelja mobilnosti".

Tim povodom će ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović i generalni sekretar AMS RS Ranko Babić u utorak (18. septembar) u 12 časova na Trgu Krajine u Banjaluci obići pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju i promovisati ideju mobilnosti bez zagađenja životne sredine.

Svake godine manifestacija "Evropska nedjelja mobilnosti" se fokusira na određenu temu u vezi sa održivom mobilnosti, a ovogodišnja "Multi-modalnost" će se obilježiti pod sloganom - "Kombinuj i kreći se".

Multi-modalnost podstiče kombinovanje različitih prevoznih sredstava u gradu, kako za putnike tako i za robu, čime se omogućava maksimalna iskorišćenost njihovih prednosti - smanjenje troškova prevoza, brzina putovanja, udobnost, pouzdanost...

Promocijom alternativnih načina prevoza postiže se poboljšanje načina života u urbanim sredinama i podiže ekološka svijest stanovništva.

U okviru kampanje "Evropska nedjelja mobilnosti" podržaće se i sprovođenje projekta "EDWARD - Evropski dan bez poginulih na putu" kojim se pozivaju učesnici u saobraćaju da se obavežu i da organizuju aktivnosti podizanja svijesti u cilju poboljšanja bezbjednosti na putevima. Sa ovim projektom želi se ostvariti napredak na smanjenju smrtnih slučajeva i povreda na putu.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju