nedelja 19 maj 2019
bsenfrdeitrusl

U Vlasenici obilježen "Dan bezbjednosti saobraćaja", đaci upoznati sa opasnostima koje vrebaju u saobraćaju

VLASENICA - Podjelom saobraćajno-obrazovnih bojanki i slikovnica, te svjetloodbojnih privjesaka mališanima vlaseničkog vrtića "Prvi koraci" u četvrtak (20. septembar 2018.) je ozvaničen početak saobraćajno-preventivne manifestacije "Dan bezbjednosti saobraćaja" u Vlasenici.

Organizator manifestacije je opština Vlasenica uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS), Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto društva "Vlasenica" i predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Manifestacija se sprovodi u okviru Dana opštine Vlasenica i u duhu "Evropske nedjelje mobilnosti" širom Srpske, od 16. do 22. septembra.

Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja RS i AMS RS održali su saobraćajno-obrazovna predavanja za vlaseničke osnovce i srednjoškolce - "Deset lekcija koje život znače" i "Alkohol i mladi" - u kojima su, na đacima prihvatljiv način, govorili o opasnim situacijama u saobraćaju. Poslije predavanja održana je simulacija upotrebe bezbjednosnog pojasa i "pijanih naočari".

Svake godine manifestacija "Evropska nedjelja mobilnosti" se fokusira na određenu temu u vezi sa održivom mobilnosti, a ovogodišnja "Multi-modalnost" će se obilježiti pod sloganom - "Kombinuj i kreći se".

Multi-modalnost podstiče kombinovanje različitih prevoznih sredstava u gradu, kako za putnike tako i za robu, čime se omogućava maksimalna iskorišćenost njihovih prednosti - smanjenje troškova prevoza, brzina putovanja, udobnost, pouzdanost...

Promocijom alternativnih načina prevoza postiže se poboljšanje načina života u urbanim sredinama i podiže ekološka svijest stanovništva.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju