nedelja 19 maj 2019
bsenfrdeitrusl

Generalni sekretari i direktori sedam Auto-moto i turing klubova iz Evrope na proljeće u Banjoj Luci

BRISEL - Generalni sekretari i direktori sedam nacionalnih Auto-moto i turing klubova iz Njemačke, Austrije i Slovačke, članovi Međunarodne automobilističke asocijacije "European Automobile Clubs - EAC", posjetiće krajem marta 2019. godine Banja Luku, gdje će se na poziv Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) upoznati sa potencijalima Republike Srpske u oblasti saobraćaja, komunikacija, turizma, medicinske zaštite...

Ovo je zaključeno na dvodnevnom sastanku članova "EAC" održanom 5. i 6. novembra 2018. godine u sjedištu ove međunarodne asocijacije u Berlinu.

Predstavnici klubova koji zajedno broje više od 2,6 miliona članova izrazili su zainteresovanost za produbljivanje saradnje sa AMS RS po pitanju pružanja svih vrsta usluga za njihove članove na teritoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik EAC Bernd Opolka je tokom sastanka istakao važnost povezivanja nacionalnih Auto-moto i turing klubova širom Evrope kako bi zajedno poboljšali mobilnost i bezbjednost svih učesnika u saobraćaju.

"To je princip koji reguliše rad sedam članova iz Njemačke, Austrije, Slovačke i Republike Srpske koji sarađuju u Evropskom udruženju automobilskih klubova - EAC. Mi zastupamo interese evropskih korisnika puteva kako na nivou nacionalne politike, tako i preko naše kancelarije u Briselu institucijama Evropske unije - naglasio je Opolka.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju