nedelja 19 maj 2019
bsenfrdeitrusl

ARBO Beč: AMS RS može da očekuje svaku vrstu pomoći na polju povećanja bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju

BEČ - Ginter Švajcer, generalni direktor austrijskog Auto-moto i turing kluba ARBO Beč i Ranko Babić, generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS)  razgovarali su 9. novembra 2018. godine u Beču o iskustvima i mogućim modelima saradnje ova dva kluba u budućnosti.

Švajcer je tokom sastanka upoznao Babića o organizaciji i načinu poslovanja vodećeg bečkog Auto-moto i turing kluba ARBO, te prenio iskustva ovog kluba po pitanju bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito kada je riječ o ljudima koji tek trebaju da polože vozački ispit i novim vozačima, koji su skoro položili vozačke ispite.

Prema Švajcerovim riječima, svi vozači iz Austrije koji su tek položili vozački ispit obavezni su da u roku od godinu dana od dobijanja vozačke dozvole prođu osam časova teorijske i praktične obuke u Centrima za obuku vozača Auto-moto i turing kluba ARBO Austrija. Ti centri nalaze se u Beču, Salcburgu i Gracu.

Generalni sekretar AMS RS Ranko Babić zahvalio se generalnom direktoru Auto-moto i turing kluba ARBO Beč Ginteru Švajceru na prenesenim iskustvima i istakao važnost saradnje i povezivanja ova dva kluba.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju