nedelja 21 jul 2019
bsenfrdeitrusl

Mališani učili pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju u okviru Dana otvorenih vrata Uprave MUP-a RS za policijsku obuku

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) postavio je u ponedjeljak (12. novembar 2018.) pokretni poligon za obuku djece u saobraćaju na platou ispred Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske za policijsku obuku u Banjoj Luci na kojem su mališani predškolskog i ranoškolskog uzrasta u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata Uprave MUP-a RS za policijsku obuku praktično učili osnovna pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju.

Načelnik Uprave MUP-a RS za policijsku obuku Mile Šikman rekao je novinarima da je cilj ove manifestacije unapređenje i razvijanje odnosa sa lokalnom zajednicom.

"Upoznali smo naše goste o sadržaju pojedinih obuka, nastavnim sredstvima, učilima, te Školskom policijskom stanicom, forenzičkom laboratorijom, dok su vodiči službenih pasa izveli vježbu sa psima", istakao je Šikman.

On je rekao da su najmlađi sugrađani prošli poligon bezbjedne vožnje, a za učenike starijih razreda pripremljeno je predavanje o opasnostima na društvenim mrežama, dok su studenti banjalučkog Pravnog fakulteta upoznati o temi "Terorizam kao izazov u 21. vijeku".

Šikman je dodao da su djeca upoznata i o opremi koju koriste policijski službenici, kao i o načinu obrazovanja službenika, a posjetili su i stalnu Muzejsku postavku MUP-a Srpske.

On je dodao da se Dan otvorenih vrata organizuje u okviru programa obilježavanja krsne slave MUP-a - Svetog Arhangela Mihaila.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju