nedelja 19 maj 2019
bsenfrdeitrusl

Svjetski Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obilježen u više gradova i opština Srpske

BANJALUKA, PRIJEDOR - Svjetski Dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obilježen je krajem druge i tokom treće nedjelje mjeseca novembra 2018. godine paljenjem svijeća za nastradale u više gradova i opština Republike Srpske, a značajan doprinos organizaciji dali su Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva "Prijedor" i "Banjaluka".

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović istakao je da su u saobraćajnim nezgodama u Republici Srpskoj za deset mjeseci ove godine poginule 104 osobe, od kojih je 31 mlađa od 30 godina. Radović je naveo da je u prošloj godini u saobraćajnim nezgodama poginulo 115 lica.

On je u petak (16. novembar 2018.) u Prijedoru na obilježavanju Svjetskog dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda istakao da je ovaj dan prilika da se ukaže na probleme u saobraćaju, te za sjećanje na sve koji su stradali u saobraćaju.

"Ovo je prilika da se svi zapitamo da li dovoljno radimo na tome da se smanji broj saobraćajnih nezgoda i broj poginulih, ali ne samo da li insititucije rade svoj posao, nego da li se i sami pridržavamo saobraćajnih propisa kako do nezgoda ne bi dolazilo", napomenuo je Radović.

Predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske Jelica Lubura navela je da se Savez svake godine uključuje u ovu aktivnost, čiji je cilj skretanje pažnje na preduzimanje preventivnih aktivnosti radi povećanja bezbjednosti saobraćaja.

Svjetski dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obilježen je u organizaciji Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Auto-moto saveza Republike Srpske i Gradske uprave Prijedor.

Prema odluci Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 2005. godine, svaka treća nedjelja u novembru obilježava se kao Dan sjećanje na stradale u saobraćajnim nezgodama.

(Izvor Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju