nedelja 21 jul 2019
bsenfrdeitrusl

Sve o republičkom saobraćajno-obrazovnom takmičenju "Djeca u saobraćaju 2019", preuzmite potrebne obrasce

BANJALUKA - Planom obrazovnih i preventivnih aktivnosti Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Kalendarom takmičenja Republičkog pedagoškog zavoda (RPZ) za školsku 2018/2019. godinu predviđeno je sprovođenje saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Republike Srpske pod nazivom "Djeca u saobraćaju 2019".

Takmičenje će se sprovoditi u skladu sa Pravilnikom saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Republike Srpske "Djeca u saobraćaju". Takmičarski dio sprovešće se u dvije discipline - poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (teoretski dio) i vožnja na poligonu spretnosti (praktični dio).

Na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2019" učestvuju ekipe sastavljene od četiri učenika, dvije djevojčice i dva dječaka, koji su rođeni 2007, 2008. ili 2009. godine (bilo kojeg datuma).

  • Školska takmičenja trebaju se održati u organizaciji osnovnih škola na osnovu Kalendara takmičenja RPZ do 31. marta 2019. godine,
  • Kvalifikaciona takmičenja trebaju se održati 20. aprila 2019. godine, sa početkom u 11 časova, u organizaciji Auto-moto društava,
  • Finalno takmičenje "Djeca u saobraćaju 2019" održaće se 30. i 31. maja 2019. godine u Banji Vrućici kod Teslića.

Prijave za kvalifikaciono takmičenje škole trebaju da dostave putem e-maila ili pošte u roku od pet dana  nakon završetka školskog takmičenja, a najkasnije do 5. aprila 2019. godine na e-mail ili poštansku adresu Auto-moto društava, domaćina kvalifikacionog takmičenja ili Auto-moto društva sa kojima škole sarađuju.

 

OVDJE možete preuzeti Obrazac prijave za kvalifikaciono takmičenje, Pregled organizacije kvalifikacionih ispita i Pravilnik saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Republike Srpske "Djeca u saobraćaju 2019":

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju