ponedeljak 24 jun 2019
bsenfrdeitrusl

Šipovačkim srednjoškolcima predstavljeni rizici nastanka saobraćajnih nezgoda pod dejstvom alkohola

ŠIPOVO - Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo "Šipovo" organizovali su 26. februara 2019. godine u Šipovu saobraćajno-obrazovno predavanje za učenike trećih i četvrtih razreda Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" pod nazivom "Alkohol i mladi" u kojem su predstavljeni rizici nastanka saobraćajnih nezgoda koje su izazvali mladi vozači pod uticajem alkohola.

Oko 80 učenika završnih razreda ovog srednjoškolskog centra imali su mogućnost da spoznaju kakav je uticaj alkohola na organizam čovjeka i kakve mogu biti posljedice rizične vožnje kada vozači upravljaju automobilom pod uticajem alkohola.

Nakon održanih predavanja učenici su imali mogućnost da putem upotrebe specijalnih naočara, takozvanih "pijanih naočara" koje simuliraju uticaj alkohola na vidne sposobnosti, osjete na vlastitom organizmu smanjenje bitnih sposobnosti za bezbjedno učešće u saobraćaju.

Predavanje "Alkohol i mladi" organizovano je u okviru preventivne aktivnosti "Mladi kao rizična grupa učesnika u saobraćaju" koja se sprovodi tokom cijele školske godine u srednjim školama širom Republike Srpske. 

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju