petak 15 novembar 2019
bsenfrdeitrusl

U Kostajnici i Novom Gradu održana predavanja za srednjoškolce pod nazivom "Alkohol i mladi"

NOVI GRAD, KOSTAJNICA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD) "Una" iz Novog Grada i AMD "Kostajnica" iz Kostajnice organizovali su 4. aprila 2019. godine saobraćajno-obrazovna predavanja za srednjoškolce iz ovih opština pod nazivom "Alkohol i mladi".

Tokom posjete Gimnaziji "Petar Kočić" u Novom Gradu i Srednjoškolskom centru "Kostajnica" u Kostajnici stručni predavač AMS RS je mladima ukazao na posljedice vožnje kada vozači upravljaju automobilom pod uticajem alkohola.

Učenici završnih razreda ovih škola imali su mogućnost da spoznaju kakav je uticaj alkohola na organizam čovjeka posredstvom specijalizovanih simulatora, takozvanih "pijanih naočari". Ove naočari simuliraju smanjenje sposobnosti bitnih za bezbjedno učešće u saobraćaju samo kroz poremećaj vida.

Predavanje "Alkohol i mladi" sprovodi se u okviru republičke preventivne kampanje "Niti 1 čaša prije vožnje" koju pored AMS RS i AMD zajednički sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS i lokalne zajednice.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju