petak 15 novembar 2019
bsenfrdeitrusl

U Laktašima obilježen početak republičke preventivne kampanje "Niti jedan nevezan pojas!"

LAKTAŠI - Podjelom preventivno-obrazovnih materijala i simulacijom dejstva bezbjednosnog pojasa na tijelo vozača ili putnika prilikom čeonog sudara i simulacijom prevrtanja vozila u saobraćajnoj nezgodi u ponedjeljak (22. april 2019.) u Laktašima je ozvaničen početak republičke saobraćajno-obrazovne kampanje "Niti jedan nevezan pojas!".

Početku ove kampanje prethodila je realna simulacija saobraćajne nezgode sa povrijeđenim licima na centralnom parkingu u kojoj su učestvovali volonteri Crvenog krsta Laktaši i zaposleni u laktaškoj Hitnoj pomoći i Vatrogasnoj službi.

Simulaciju prevrtanja vozila prvi su probali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Neđo Trninić i načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović želeći da daju primjer da javne ličnosti moraju da poštuju saobraćajne propise, među njima i obaveznu upotrebu bezbjednosnog pojasa.

Saobraćajno-preventivnu kampanju "Niti jedan nevezan pojas!" zajednički realizuju Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, Auto-moto savez RS, Auto-moto društava i opštine na prostoru cijele Republike Srpske.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju