ponedeljak 24 jun 2019
bsenfrdeitrusl

AMS RS podržao treći "Moto Fest Banjaluka", predstavljeni simulatori uticaja alkohola na tijelo vozača

BANJALUKA - Treći "Moto Fest Banjaluka", održan u petak i subotu (24. i 25. maj 2019.) još jednom je potvrdio da je jedan od najvećih regionalnih moto skupova i da sa kvalitetom programa i organizacije zasigurno ide u pravcu vodećeg u ovom dijelu Evrope.

Moto klub (MK) "Stršljen", Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Banjaluka još jednom su se pokazali kao odlični domaćini velikom broju bajkera koji su tokom dva dana prodefilovali banjalučkim ulicama i uživali u sadržaju i programu trećeg po redu Moto Festa.

AMS RS i Auto-moto društvo "Banjaluka" su posjetiocima Festa pružili mogućnost da spoznaju kakav je uticaj alkohola na organizam čovjeka posredstvom specijalizovanih simulatora, takozvanih "pijanih naočari". Ove naočari simuliraju smanjenje sposobnosti bitnih za bezbjedno učešće u saobraćaju samo kroz poremećaj vida.

Velikim defileom kroz Banjaluku, moto sajmom na kojem se predstavilo 12 renomiranih izlagača najnovijih svjetskih moto brendova, stunt vožnjama, te odličnim nastupima deset domaćih i regionalnih bendova na dvije bine, završena je još jedna moto avantura u kojoj je uživao veliki broj bajkera iz BiH i Evrope, te oko 20.000 posjetilaca.

Članovi 330 moto klubova iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Italije, Austrije, Njemačke, Bugarske, Švajcarske, Holandije, Poljske, Češke, Škotske..., došli su da daju prodršku i uživaju u bogatom programu ovog događaja.

Dva dana odlične zabave, uživanja u dobroj muzici vrhunskih izvođača, izložbi najpoznatijih moto brendova u svijetu, akrobacija majstora stunt vožnji i veličanstveni moto defile kroz Banjaluku i ove godine učinili su grad glavnim centrom okupljanja bajkera iz cijele Evrope.

I ovoga puta "Moto Fest Banjaluka" je napravio iskorak u realizaciji glavnog cilja ovog događaja, a to je razvoj i unapređenje moto turizma i moto sporta u gradu na Vrbasu.

(Izvor: Mondo, foto: AMS RS)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju