petak 18 oktobar 2019
bsenfrdeitrusl

Više od 80 školaraca iz Šamca učilo kako da budu što bolji i bezbjedniji učesnici u saobraćaju

ŠAMAC - Više od 80 učenika prvih, drugih i trećih razreda Osnovne škole "Šamac" iz Šamca u utorak (10. septembar 2019.) je odslušalo saobraćajno-obrazovno predavanje "Deset lekcija koje život znače" i tom prilikom su im podijeljeni svjetloodbojni privjesci "smajlići", rasporedi časova, kao i bojanke i slikovnice u kojima su navedena pravila bezbjednog učešća u saobraćaju.

Predavanje u Šamcu organizovali su Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društvo "Šamac" u okviru republičke preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas". Stručni predavači bili su predstavnici AMS RS i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS.

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Preventivnu aktivnost "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas" do 31. septembra zajedno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, MUP RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju