četvrtak 20 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Ekipa Osnovne škole "Sveti Sava" iz Broda najbolja na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2019"

TESLIĆ - Ekipa Osnovne škole (OŠ) "Sveti Sava" iz Broda pobjednik je finalnog republičkog saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola iz Republike Srpske (RS) pod nazivom "Djeca u saobraćaju 2019", koje je u organizaciji Auto-moto saveza RS održano u 30. i 31. maja 2019. godine na sportskim terenima u Banji Vrućici kod Teslića.

U konkurenciji 38 timova, drugo mjesto zauzela je ekipa OŠ "Novak Pivašević" iz Stare Dubrave kod Čelinca, dok je treće mjesto pripalo ekipi OŠ "Jovan Dučić" iz Zalužana kod Banjaluke.

Najbolja u kategoriji djevojčica bila je Anđela Katanić iz OŠ "Kosta Todorović" iz Skelana kod Bratunca, dok je prvo mjesto u kategoriji dječaka zauzeo Njegoš Đukić, učenik OŠ "Sveti Sava" iz Broda.

Takmičarka iz OŠ "Novak Pivašević" iz Stare Dubrave Ana Janković osvojila je drugo mjesto u konkurenciji djevojčica, a treće Marija Berić, učenica OŠ "Jovan Dučić" iz Zalužana.

U kategoriji dječaka, drugo mjesto pripalo je Ognjen, učeniku OŠ "Sveti Sava" iz Crnjelova kod Bijeljine, dok je treće mjesto pripalo Stefanu Popoviću, učeniku OŠ "Jovan Dučić" iz Zalužana.

Pobjednicima na takmičenju uručene su vrijedne nagrade (bicikli i tableti), kao i najboljima na konkursu za likovne i literarne radove za učenike druge trijade osnovnih škola na temu "Bezbjednost djece u saobraćaju", koji su raspisali Republički pedagoški zavod, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i AMS RS.

Takmičenje "Djeca u saobraćaju 2019" sprovedeno je u skladu sa Pravilnikom saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovne škole Republike Srpske "Djeca u saobraćaju" i uvršteno u Kalendar takmičenja Republičkog pedagoškog zavoda za 2018/2019. godinu.

(Izvor: AMS RS, Srna)

 

OVDJE MOŽETE PREUZETI KONAČNE REZULTATE TAKMIČENJA "DJECA U SAOBRAĆAJU 2019":

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju