Print this page

Auto-reli "AMS RS 2019" karavan kreće 6. jula, prijave za takmičare i ekipe do 21. juna 2019. godine

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) i Auto-moto društva (AMD) organizovaće 6. i 7. jula 2019. godine tradicionalnu, saobraćajno - preventivnu manifestaciju pod nazivom Auto-reli "AMS RS 2019" koja će se voziti pod pokroviteljstvom predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Riječ je o jedinstvenom tipu relija na kojem će učesnici imati priliku da pokažu znanje iz oblasti saobraćajnih pravila i propisa, kao i vještine na posebno pripremljenim lokacijama ispita spretnosti.

Najmasovnija manifestacija ovog tipa u BiH počeće u subotu 6. jula, kada će takmičari krenuti prema startnim mjestima FOČA (Miljevina) i GACKO (raskrsnica kod Nestro pumpe na magistralnom putu Trebinje - Foča). Završetak relija i proglašenje pobjednika održaće se u nedjelju 7. jula na platou Nacionalnog parka "Sutjeska" na Tjentištu.

Auto-reli predstavlja vožnju od matičnog AMD do zadanog starta, te cilja na Tjentištu prema zadanom itinereru i sastoji se od ocjenske vožnje po utvrđenom itinereru, ispita tačnosti, dva ispita spretnosti na zatvorenom prostoru i provjere znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa.

Ocjenska vožnja vozi se po utvrđenom itinereru takmičenja sa naznačenim mjestom vremenske kontrole. Na ocjenskoj vožnji vozači su dužni pridržavati se pravila i propisa saobraćaja i poštovati saobraćajnu signalizaciju, što će biti kontrolisano od strane Komisije, a svaki prekršaj donosi kaznene bodove.

Ispit tačnosti održaće se na Tjentištu. Provjera znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa izvršiće se rješavanjem 20 test pitanja.

AMS RS poziva sve vozače sa važećim dokumentima da se prijave na ovaj auto-reli i budu dio velike porodice odgovornih automobilista.

Prijave za učešće, posebno u pojedinačnoj, a posebno u ekipnoj konkurenciji, podnose se AMS RS do 21. juna 2019. godine na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., tel. 065/890-708, telefaks: 051/319-163 ili poštom na adresu - AMS RS, Knjaza Miloša 29b, 78.000 Banja Luka.

U prilogu ispod možete preuzeti PDF verzije Posebnog pravilnika Auto-relija "AMS RS 2019" i prijavne listove za takmičare i ekipe.

 

RASPORED PO STARTNIM MJESTIMA I PROGRAM VREMENSKIH OBAVEZA

SUBOTA (6. JUL 2019.)

 

START MILJEVINA:

- 13.00 - 15.00 časova: Verifikacija i tehnički prijem,

- 13.30-  15.30 časova: Start MILJEVINA,

- VK-1 CILJ TJENTIŠTE prema vremenu zadanom u Kartonu takmičara,

 - Ispit tačnosti  po dolasku na cilj,

- 17.00 časova - Ispit spretnosti br. 1 (prvi takmičar),

- Test iz poznavanja saobraćajnih propisa (po završetku vožnje IS 1),

- 20 časova - Objavljivanje privremenih rezultata prvog dana.

 

START GACKO:

(putni pravac Trebinje - Gacko  na raskrsnici prije NESTRO benzinske pumpe) 

- 12.00 - 14.00 časova - Verifikacija i tehnički prijem,

- 12.30 - 14.00 časova - start GACKO,

- VK-1-CILJ TJENTIŠTE prema vremenu zadanom u Kartonu takmičara,

- Ispit tačnosti po dolasku na cilj,

- 16.00 časova - Ispit spretnosti br.1,

- Test iz poznavanja saobraćajnih propisa po završetku vožnje IS-1,

-    20,00 Objavljivanje privremenih rezultata prvog dana.

 

NEDELJA (07. JUL 2019.)

 TJENTIŠTE

- 09.00 časova - Ispit spretnosti br.2 (prvi takmičar),

- 12.00 časova - Objavljivanje privremenih rezultata,

- 13.00 časova - Objavljivanje zvaničnih rezultata, proglašenje pobjednika, dodjela  priznanja i ručak za takmičare i goste.