utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Osnovci iz Istočnog Sarajeva kroz predstavu "Mirka" naučili deset osnovnih lekcija pravilnog učešća u saobraćaju

ISTOČNO SARAJEVO - Saobraćajno-obrazovna predstava "Mirka" u kojoj glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju održana je u ponedjeljak (23. septembar 2019.) u Istočnom Sarajevu pred skoro 200 učenika osnovnih škola "Sveti Sava" i "Aleksa Šantić" iz Istočnog Sarajeva.

Portparol Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac istakao je da već pet godina realizuju predstavu "Mirka" s ciljem upoznavanja đaka o osnovnim pravilima bezbjednog učešća u saobraćaju, te da je do sada predstavu pogledalo više od 15.000 mališana. On je naglasio da je u organizaciji izvođenja predstave u Istočnom Sarajevu aktivno učestvovalo Auto-moto društvo "Istočno Sarajevo".

"Riječ je o saobraćajno-preventivnoj predstavi gdje glumci Dječijeg pozorišta Republike Srpske na interektivan način prolaze, zajedno sa djecom, kroz takozvanih 10 pravila koja život znače", istakao je Pećanac i dodao da kroz ove cikluse žele da osposobe đake za učešće u saobraćaju i da se smanji broj stradale djece u saobraćaju.

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica istakao je da je ove predstava namijenjena djeci prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole. Torbica je naveo da učenici na kraju predstave dobijaju saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke u kojima su navedena pravila ponašanja u saobraćaju, odnosno ono šta ne smiju da rade.

On je istakao da je tokom ove godine planirano izvođenje u 20 jedinica lokalne samouprave.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Agencija za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto savez Republike Srpske od 2014. godine realizuju obrazovnu predstavu "Mirka" koja doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece ranog školskog uzrasta.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju