utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

"Evropski dan bez poginulih na putevima" obilježen u Prijedoru prezentacijom saobraćajnih simulatora

PRIJEDOR - Prezentacijom specijalizovanih uređaja koji simuliraju uticaj alkohola i saobraćajnih nezgoda na tijela putnika i koje dovode do saobraćajnih nezgoda u Prijedoru je u četvrtak (26. septembar 2019.) na centralnom gradskom trgu obilježen "Evropski dan bez poginulih na putevima".

Pomoćnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske Nataša Kostić rekla je da su brojne aktivnosti i kampanje kojima se nastoji podići svijest o značaju društveno prihvatljivog ponašanja u saobraćaju, navodeći da su danas u Prijedoru predstavljeni uređaji za simulaciju prevratanja vozila, frontalnog udara vozila u prepreku i vožnje pod dejstvom alkohola.

"Jako su bitna ova tri simulatora zato što su alkohol, brzina i nekorištenje bezbjednosnih pojaseva najveći uzroci udesa sa poginulim i teško povrijeđenim na našim putevima", rekla je Kostićeva novinarima u Prijedoru.

Ona je navela da je prezentaciji na Trgu majora Zorana Karlice u centru grada prethodio radni sastanak u gradskoj upravi o aktivnostima koje će uslijediti na području Prijedora.

"Stanje bezbjednosti saobraćaja u Prijedoru je bolje nego što je to nekada bilo, ali ovo je područje na kojem stalno treba raditi", dodala je Kostićeva.

U aktivnosti obilježavanja "Evropskog dana bez poginulih na putevima" učestvovali su Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društvo "Prijedor".

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju