utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Predstavnici AMS RS i MUP RS sutra se druže sa djecom na liječenju u Zavodu "Dr Miroslav Zotović"

BANJALUKA - Predstavnici Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS sutra (utorak, 1. oktobar 2019.) će u 11 časova, povodom međunarodne manifestacije "Nedjelja djeteta", posjetiti mališane u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" i sa njima odgledati saobraćajno-obrazovnu predstavu "Saobraćajna čarolija".

Djeci na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi će se poslije predstave uručiti prigodni pokloni - saobraćajno-obrazovne slikovnice i bojanke, slatkiši i igračke. Predstava "Saobraćajna čarolija" doprinosi unapređenju saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece.

Posjeta Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" ima za cilj da se ukaže pažnja djeci koja se nalaze na liječenju u ovoj ustanovi. Takođe se želi skrenuti pažnja i na djecu koja su bila žrtve saobraćajnih nezgoda kako bi ih ohrabrili da, poslije liječenja, nastave da učestvuju u saobraćaju kao bezbjedni učesnici.

Obilježavanje "Nedjelje djeteta" predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih nacija. Ova manifestacija se svake godine obilježva u prvoj sedmici mjeseca oktobra.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju