utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Babić: Djeca u saobraćaju uglavnom stradaju zbog nepažnje odraslih

BANJALUKA - Generalni sekretar Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske Ranko Babić izjavio je u utorak (1. oktobar 2019.) u Banjaluci da djeca u saobraćaju uglavnom stradaju zbog nepažnje odraslih.

"Dijete kao putnik češće strada nego kao samostalni učesnik u saobraćaju, jer se ne koriste sigurnosni pojasevi i sicevi, a roditelji i dalje često djecu voze na prednjem sjedištu", rekao je Babić novinarima tokom posjete predstavnika AMS RS i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srpske Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" u Banjaluci povodom Nedjelje djeteta.

On je podsjetio da predstavnici AMS RS više od deset godina barem dva puta godišnje posjećuju djecu u ovom zavodu.

"Ne zapostavljamo nijednu kategoriju učesnika u saobraćaju, pa smo zato ovdje danas sa saobraćajno-obrazovnom predstavom `Saobraćajna čarolija`, s ciljem unapređenja saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece", rekao je Babić.

On je pojasnio da će predstavom na drugačiji način ukazati djeci opasnosti u koje ih vrebaju u saobraćaju.

Stručni saradnik za odnose sa javnošću u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović" Tanja Mandić Đokić istakla je da AMS Republike Srpske svake godine na zanimiljiv način kroz igru i zabavu uči djecu o bezbjednosti u saobraćaju.

Djeci koja su na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi uručeni su prigodni pokloni - saobraćajno-obrazovne slikovnice, bojanke, slatkiši i igračke.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju