utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Učenici iz Bratunca kroz igru i zabavu ponavljali osnovna pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju

BRATUNAC - Blizu 200 osnovaca iz Bratunca u srijedu (16. oktobar 2019.) su pogledali predstavu "Mirka", u kojoj su ih glumci kroz igru i zabavu učili o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Ovu predstavu, koju organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske, republički Auto-moto savez i Agencija za bezbjednost saobraćaja u saradnji sa školama, u Bratuncu su pogledali učenici prvog, drugog i trećeg razreda osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Branko Radičević".

Portparol Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac rekao je da je predstava "Mirka" saobraćajno-obrazovni i preventivni projekat koji se već šest-sedam godina prikazuje u osnovnim školama širom Srpske.

"Kroz predstavu `Mirka` mališani uče kako da budu dobri i odogovorni učesnici u saobraćaju", rekao je Pećanac i dodao da je predstava prilagođena za predškolski i rani školski uzrast.

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica rekao je novinarima da predstava "Mirka" ima za cilj da djecu upozna o osnovnim pravilima u saobraćaju.

"Sa djecom radimo tokom cijele godine, idemo u sve jedinice lokalne samouprave i kroz igru i na zanimljiv način im objašnjavamo kako da budu što bezbjedniji u saobraćaju", rekao je Torbica.

On je naveo da se u proteklih pet godina smanjuje broj djece koja su učestvovala u saobraćajnim nezgodama, te naglasio da u prošloj godini nije bilo nastradale djece u saobraćaju.

Torbica je ocijenio da je to jednim dijelom rezultat ovog preventivnog djelovanja.

Nastavnik razredne nastave u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" Gordana Jovanović rekla je Srni da se u ovoj školi, u saradnji sa policijom, organizuju predavanja za učenike o bezbjednosti u saobraćaju.

"Učenici se u skladu sa naučenim i ponašaju, a mislim da se i kod vozača podiže svijest o bezbjednoj vožnji u blizini obrazovnih ustanova", rekla je Jovanovićeva, ističući da u posljednjih nekoliko godina nije bilo povređivanja učenika ove škole u saobraćaju.

Učenicima su podijeljene slikovnice i bojanke u kojima se nalazi 10 lekcija o bezbjednosti u saobraćaju.

(Izvor: Srna)

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju