utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

AMS RS sutra organizuje brojne aktivnosti povodom "Dana bezbjednosti saobraćaja u Prnjavoru"

BANJALUKA, PRNJAVOR - Manifestacija "Dan bezbjednosti saobraćaja u Prnjavoru" održaće se sutra (petak, 18. novembar 2019.) od 10 do 13 časova  na Gradskom trgu u Prnjavoru, gdje će stanovnici ove opštine imati priliku da na realnim simulatorima upotrebe bezbjednosnog pojasa na tijelo čovjeka i uticaja korišćenja mobilnog telefona u vožnji osjete posljedice saobraćajne nezgode.

Tokom trajanja ove manifestacije, najmlađi Prnjavorčani moći će da uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju na pokretnom poligonu za obuku djece u saobraćaju sa realno konstruisanom raskrsnicom i njima prilagođenim semaforima, dok će zainteresovani posjetioci starosti od sedam do 77 godina imati priliku da osvoje vrijedne nagrade na takmičenju na poligonu spretnosti koji će, takođe, biti postavljen na Gradskom trgu u Prnjavoru.

"Danu bezbjednosti saobraćaja u Prnjavoru" prisustvovaće ministar saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović, generalni sekretar Auto-moto saveza (AMS) RS Ranko Babić, načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš i predstavnici društveno-odgovorne kompanije "M:tel".

Ovu manifestaciju organizuju AMS RS i Auto-moto društvo "Prnjavor" zajedno sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, opštinom Prnjavor i kompanije "M:tel".

 

PLAN AKTIVNOSTI NA GRADSKOM TRGU U PRNJAVORU

- 10.00 - 13.00 časova - Simulacije upotrebe bezbjednosnog pojasa na tijelo čovjeka i upotreba mobilnog telefona u vožnji, simulacija uticaja alkohola na tijelo čovjeka,

- 10.00 - 13.00 časova - Vožnja i učenje na pokretnom poligonu za obuku djece u saobraćaju,

- 10.00 - 11.30 časova - Takmičenje za učesnike od 7 do 77 godina na poligonu spretnosti,

- 11.30 - IZJAVE ZA JAVNOST

- 11.30 - 12.00 časova - Saobraćajno-obrazovna predstava "Saobraćajne čarolije" na pokretnom poligonu za obuku djece u saobraćaju.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju