utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

"Vozilo nakon zimskih uslova 2016", projekat i raspored lokacija

  • %PM, %18 %537 %2016 %13:%apr

BANJALUKA - Planom obrazovnih i preventivnih aktivnosti Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske za 2016. godinu, od 21. do 28. aprila 2016. godine u više opština Republike Srpske sprovešće se preventivna akcija pod nazivom "Vozilo nakon zimskih uslova 2016" putem koje će stručni tim AMS RS besplatno preventivno kontrolisati tehničku ispravnost motornih vozila na pokretnom tehničkom pregledu i uređaju za ispitivanje ispravnosti amortizera.

Aktivnost se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

S obzirom na to da se vozilo u toku zimskih uslova nalazi u uslovima eksploatacije koji dovode do većeg habanja i trošenja određenih sklopova vozila, AMS RS sprovodi akciju sa pokretnim tehničkim pregledom, sa ciljem utvrđivanja stanja kočionog i upravljačkog sistema na vozilima.

Pored tehničkog pregleda na pojedinim lokacijama vozačima će biti omogućeno i da provjere ispravnost amortizera, na mobilnom uređaju za ispitivanje amortizera.

Planirana aktivnost realizovaće se u periodu od 21. aprila do 28. aprila 2016. godine, kako bi vozači imali mogućnost da se informišu o stanju tehničke ispravnosti njihovih vozila i eventualnim neispravnostima.

Cilj aktivnosti jeste očuvanje i održavanje svojstava vozila na nivou koji obezbjeđuje zadovoljavajuću bezbjednost u saobraćaju, nužnu efikasnost i ekonomičnost u prevozu.

U prilogu se nalazi raspored gradova, lokacija i termina sprovođenja aktivnosti.

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju