utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite 2016", raspored lokacija i projekat

  • %PM, %13 %502 %2016 %13:%jun

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) će od 15. juna do 27. jula ove godine u 18 gradova i opština širom Republike Srpske sprovesti tradicionalnu preventivnu akciju "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite 2016" koja ima za cilj da se vozači na pokretnom tehničkom pregledu vozila besplatno informišu o stanju tehničke ispravnosti njihovih četvorotočkaša i eventualnim neispravnostima.

Kampanja se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Auto-moto društvima (AMD) i lokalnim zajednicama.

Kontrola tehničke ispravnosti motornih vozila obavlja se na pokretnom tehničkom pregledu i na mobilnom uređaju za ispitivanje amortizera. Pokretni tehnički pregled je zapravo specijalno vozilo koje je opremljeno svom opremom potrebnom za kvalitetno vršenje tehničkog pregleda.

U prošloj, 2015. godini, stručne ekipe AMS RS su u okviru akcije "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite" u 11 gradova i opština preventivno prekontrolisali 265 putničkih vozila i utvrdili neispravnost pojedinih elemenata i uređaja kod 94 motorna vozila.

Prosječna starost kontrolisanih motornih vozila iznosila je 16,65 godina.

Ovdje možete preuzeti raspored lokacija i projekat "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite 2016":

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju