utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Rezultati kampanje "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016"

  • %AM, %24 %417 %2017 %10:%feb

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva su, sa svojim partnerima, od 1. do 25. novembra 2016. godine sproveli tradicionalnu aktivnost preventivne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima pod nazivom "Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2016".

Aktivnost je podržana od strane Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, kao i kompanije "Nestro" grupa. Cilj ove aktivnosti je povećanje ukupnog stepena bezbjednosti u saobraćaju i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda koje nastaju zbog nepravilne pripreme motornih vozila za zimske uslove vožnje i načina vožnje u zimskim uslovima.

Kontrolom je obuhvaćeno ukupno 918 vozila, tako da uzorak nije reprezentativan. U toku trajanja aktivnosti na vozilima na kojima su utvrđene neispravnosti vršilo se besplatno otklanjanje kvarova na svjetlosno – signalnim uređajima i uređajima za brisanje vjetrobrana, (zamjena sijalica, zamjena metlica brisača, podešavanje svjetala).

Prosječna starost kontrolisanih vozila iznosi 16,63 godina. Od ukupnog broja kontrolisanih vozila kod kojih je provjeravana vrijednost rashladne tečnosti, kod 8,93 % nije imala zadovoljavajuću vrijednost. Nezadovoljavajuća vrijednost kočione tečnosti evidentirana je kod 39,98 % kontrolisanih vozila od broja kontrolisanih vozila kod kojih je provjeravana.

Nakon što su utvrđene neispravnosti na vozilima izvršeno je 137 intervencija pri čemu su otklonjene neispravnosti svjetlosno signalnih uređaja na 125 vozila, dok je na 12 vozila otklonjena neispravnost uređaja za brisanje vjetrobrana.

 

Više informacija o ovoj preventivnoj aktivnosti u PDF dokumentu ispod:

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju