utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Istraživanje tehničke ispravnosti vozila u 2017. godini: prednjačile neispravnosti na kočionom sistemu

  • %AM, %15 %382 %2018 %10:%avg

BANJALUKA - Od ukupno pregledanih 233 vozila tokom preventivne aktivnosti "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite 2017", 151 vozilo je bilo tehnički ispravno, dok je kod 82 vozila utvrđena neispravnost pojedinih elemenata i uređaja.

Auto-moto savez Republike Srpske i Auto-moto društva sproveli su u 2017. godini tradicionalno istraživanje "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite" na ukupno devet lokacija širom Republike Srpske.

Na pokretnom tehničkom pregledu izvršena je kontrola tehničke ispravnosti na 60 putničkih motornih vozila, dok su na uređaju za ispitivanje amortizera prekontrolisana 233 motorna vozila.

Prosječna starost kontrolisanih motornih vozila iznosi 16,53 godina.

Među neispravnostima motornih vozila prednjače neispravnosti na kočionom sistemu (posebno kočiona tečnost), zatim sistemu za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju, te na elementima vješannja i pneumaticima.

Iz svega ovoga se može zaključiti da je najviše neispravnosti utvrđeno na aktivnim elementima bezbjednosti vozila, što posebno zabrinjava jer sama njihova neispravnost umnogome doprinosi nastajanju saobraćajnih nezgoda. U poređenju sa rezultatima akcije iz 2016. godine bilježi se veći broj ispravnih vozila u odnosu na neispravna, te se može zaključiti da je stanje nešto bolje u odnosu na prošlu godinu.

OVDJE možete preuzeti PDF verziju istraživanja "Da li vozite tehnički ispravno vozilo - provjerite 2017":

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju