utorak 25 februar 2020
bsenfrdeitrusl

Sve o takmičenju "Djeca u saobraćaju 2020"

BANJALUKA - Planom obrazovnih i preventivnih aktivnosti Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS RS) i Kalendarom takmičenja Republičkog pedagoškog zavoda (RPZ) za školsku 2019/2020. godinu predviđeno je sprovođenje saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Republike Srpske pod nazivom "Djeca u saobraćaju 2019".

Takmičenje će se sprovoditi u skladu sa Pravilnikom saobraćajno-obrazovnog takmičenja učenika osnovnih škola Republike Srpske "Djeca u saobraćaju". Takmičarski dio sprovešće se u dvije discipline - poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju (teoretski dio) i vožnja na poligonu spretnosti (praktični dio).

Na takmičenju "Djeca u saobraćaju 2019" učestvuju ekipe sastavljene od četiri učenika, dvije djevojčice i dva dječaka, koji su rođeni 2008, 2009. ili 2010. godine (bilo kojeg datuma).

  • Školska takmičenja trebaju se održati u organizaciji osnovnih škola na osnovu Kalendara takmičenja RPZ do 31. marta 2020. godine,
  • Kvalifikaciona takmičenja trebaju se održati 25. aprila 2020. godine, sa početkom u 11 časova, u organizaciji Auto-moto društava,
  • Finalno takmičenje "Djeca u saobraćaju 2019" održaće se 1. i 2. juna 2020. godine u Banji Vrućici kod Teslića.

 

OVDJE možete preuzeti Obrazac prijave za kvalifikaciono takmičenje i Pregled organizacije kvalifikacionih ispita:

Granični prelaz Gradiška - izlaz iz RS

Granicni prelaz Gradiska

 

 Granični prelaz Gradiška - ulaz u RS

Granicni prelaz Gradiska

Djeca u saobraćaju